Velhorst groot groen
Veldhoekseweg 20
7255 NH Hengelo (Gld)

T: 06 30003878
E:

Stormhout verwerken


 1. Stormhout verwerken

  In de winter van 2007 is er na een storm veel schade ontstaan in de bossen van Reichswald en Hoghwald net over de grens in duitsland.      
 2. Stormhout verwerken

  Na het loszagen vallen in de meeste gevallen de wortelvoeten weer terug in de gaten.
 3. Stormhout verwerken

  Hier liggen de stammen klaar om opgewerkt te worden.
 4. Stormhout verwerken

  De processor is onderweg naar de stammen.
 5. Stormhout verwerken

  Al naar gelang de dikte, soort en diameter van de boom worden de bomen van takken ontdaan en aan de gewenste lengtes gezaagd.
 6. Stormhout verwerken

 7. Stormhout verwerken

  Op deze wijze zijn er diverse hectaren en vakken afgewerkt.
 8. Stormhout verwerken

  Nadat het aan sortimenten is gezaagd wordt het hout uitgereden naar de bosweg. Per vrachtwagen wordt het naar de fabrieken getransporteerd.
 9. Stormhout verwerken

  De meeste stormvlaktes worden met een bosklepel geklepeld en weer opnieuw ingepland.


Na de stormschade van 18 januari 2007 is Velhorst groot groen in samenwerking met Ormel boomverzoriging regelmatig werkzaam geweest in Duitsland. Omgewaaide stukken  bos moesten los worden gezaagd. Dit hield in dat je de boom los zaagde van de stobbe zodat de processor het vak weer in kon rijden en de bomen aan sortimenten kon opwerken.

Gevaarlijk werk!

We troffen grote hoeveelheden omgewaaide opstanden aan die als een micado in elkaar en over elkaar lagen. Naast het feit dat het moeilijk lopen was, maakte gedurende de zomer de bramen en varens grotendeels het werk soms onmogelijk. Het grootste gevaar schuilt echter in de spanning op de om gewaaide bomen. Je moet constant allert blijven tijdens de zaagwerkzaamheden. Alle omgewaaide bomen staan onder spanning en kunnen onverwachts opscheuren of wegschieten. Dit zijn krachten die je niet met je lichaam tegen kunt houden, hier moet je als zager met verstand en respect mee om gaan!